vloer verwarming onder houten vloer

Vloerverwarming onder uw houten vloer.
Het is tegenwoordig zeer goed mogelijk om vloerverwarming onder hout te plaatsen. In landen om ons heen zoals Duitsland, Oostelijk, Zwitserland en de Scandinavische landen wordt dit al vele jaren toegepast. Hier in Nederland is vloerverwarming als hoofdverwarming in opkomst.
Er zijn diverse vloersystemen geschikt voor vloerverwarming zoal tapis of een lamel(parket).
Niet alle houtsoorten zijn geschikt om op vloerverwarming te plaatsen.  Hout is een natuurproduct wat onder invloed van tempratuur verschil en vocht verschil werkt. Het ene houtsoort heeft daar meer last van dan het ander soort. Eiken, afzelia en teak zijn bijvoorbeeld houtsoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming, essen, maple en jatoba zijn niet geschikt voor vloerverwarming. Wij adviseren uw graag over de mogelijkheden.


Je kunt vloerverwarming op twee manieren toepassen namelijk als,
hoofdverwarming: geen radiatoren meer nodig in de woning
of als bijverwarming: er zijn nog radiatoren nodig om de woning op tempratuur te brengen, de vloerverwarming dient om de vloer behagelijk te doen aanvoelen.

 
Ook is er nog een verschil tussen een zogenoemd nat of  droog systeem, kort uitgelegd betekent een nat systeem dat er leidingen in de cement dekvloer zijn verwerkt waar (warm)water door heen stroomt.
Een droog systeem is elektrisch( alleen onder bepaalde vloeren geschikt als bijverwarming)


Door de lage water tempratuur die door de leidingen stroomt ( tussen de 30 en 45 graden) zal het langer duren voor de woning op de gewenste tempratuur is. Daarom is het belangrijk om de vloer op een constante tempratuur te houden tussen de 19 en 22 graden.
Door dit aan te houden voorkomt uw ook krimpnaden in de vloer. Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. Deze dient tussen de 45 en 65 % te zijn, wat in de wintermaanden soms lastig is.
Door het stoken in de winter zal de luchtvochtigheid dalen, u kunt de lucht kunstmatig bevochtigen met een luchtbevochtiger.( bij ons te bestellen)

Vloerverwarming is door de lage watertempratuur en de constante tempratuur energie zuinig.
Door energie bespraring en het comfort van vloerverwarming zal het in de toekomst steeds meer standaard worden in nieuwbouwwoningen.

Onze showroom is ook voorzien van vloerverwarming, kom lang en laat uw ervan overtuigen.


Reclamebureau Haarlem