houten vloer onderhouden

HET ONDERHOUD VAN UW HOUTEN VLOER
Het is belangrijk dat u de vloer regelmatig onderhoud met de juiste onderhoud producten. Elke afwerklaag en ook elk merk heeft vaak zij eigen onderhoudsmiddel. Dit breng nog wel eens wat verwarring met zich mee.Toch is het heel belangrijk dat u weet hoe en met welk onderhoudsmiddel de vloer onderhouden moet worden. Wanneer u de juiste onderhoud pleegt zal het de levensduur van u vloer verlengen.

LAKVLOEREN
Een gelakte vloer kunt u gewoon dweilen met een mop hierbij voegt u wat cleaner (reinigingsmiddel) toe aan het dweilwater,dit verwijderd vuil en vlekken met een streeploos resultaat. Ongeveer 1 keer per jaar is het nodig om de vloer in de polish te zetten u dweilt de vloer eerst grondig met de cleaner waarna u het geheel in de polish zet met een polish verdeler. Op deze manier beschermt u de vloer optimaal.

HARDWAXOLIE
Voor vloeren die in de hardwaxolie staan geld dat ze vaker in de onderhoud gezet moeten worden dan gelakte vloeren, ongeveer 2 keer per jaar. U kunt vloeren in de hardwaxolie gewoon dweilen ,maar hierbij moet men wel uitkijken dat dit niet te nat wordt gedaan.
Reclamebureau Haarlem